JONATHAN HOLSLAG predă politică internațională la Universitatea Liberă din Bruxelles. Este autorul a mai multor cărți, printre care China’s Coming War with Asia și Trapped Giant. Este consi­lier special al vicepreședintelui Comisiei Europene, membru Rockefeller al Comi­siei Trilaterale, membru al Consiliului pentru Securitate și Cooperare din Asia Pacific, și membru Nobel la Institutul Nobel din Oslo. A avut apariții la CNN, BBC, Bloomberg, CCTV și Al Jazeera, și a scris pentru publicații pre­cum Financial Times și Guardian.
O istorie de 3 000 de ani a lumii care analizează
cauzele războiului și dorința de pace
În 3 000 de ani de istorie, China a petrecut cel puțin 11 secole în război. Imperiul Roman a fost în conflict în cel puțin 50 la sută din existența sa. Din 1776, Statele Unite a petrecut peste 100 de ani în lupte. Visul de pace a fost universal în istoria umanității. Prin urmare, de ce am fost atât de rar în stare să îl atingem?
În cartea O istorie politică a lumii, Jonathan Holslag a realizat o adevărată istorie a omenirii, din Epoca Fierului în prezent, care investighează cauzele conflictelor între imperii, națiuni și popoare și tentativele de diplomație și cosmopolitism. O privire exhaustivă asupra a trei milenii de istorie, cartea aruncă lumină asupra forțelor care modelează politica mondială din Egiptul antic, în China dinastiei Han, de la Pax Romana, la apariția Islamului, de la Pacea Westphalia la crearea Națiunilor Unite. Această abordare cu adevărat globală îi permite lui Holslag să caute modele în diferite epoci și regiuni și să exploreze probleme mai complexe despre război, diplomație și putere. Comerțul a adus cu sine pacea? Care sunt limitele diplomației? Cum afectează schimbările climatice stabilitatea? Războiul este un păcat universal al puterii?
Într-un moment în care amenințarea războiului nuclear reapare, este o istorie de care avem nevoie, utila studenților la politică internațională, dar și oricui are nevoie de un cadru pentru a înțelege evenimentele actuale.

More by Jonathan Holslag